Biała ryba oprócz tego, że jest doskonałym źródłem białka, to dostarcza witaminy z grupy B (B6, B12), ale również niacynę i kwasy tłuszczowe omega-3, poprawiające kondycję sierści, skóry oraz stawów.
Sprawdź gdzie występuje – Biała Ryba
Mięso z indyka stanowi wspaniałe źródło białka bogatego w potrzebne aminokwasy. Dodatkowo nie zawiera dużych ilości tłuszczu, a jednocześnie ma liczne składniki odżywcze, którymi są selen, potas oraz ryboflawina.
Mięso indycze przy jednoczesnej niskiej kaloryczności zawiera liczne składniki odżywcze. Dzięki temu stosuje się go w diecie odchudzającej i przeciwdziałającej problemom trawiennym. Indyk ma dobroczynny wpływ na działanie mózgu, mięśni, korzystnie wpływa na prawidłowy wzrost, co jest związane z wysoką zawartością pierwiastków tj. sód, żelazo, cynk i witaminami z grupy B.
Sprawdź gdzie występuje – Indyk
Jagnięcina jest mięsem bogatym w wiele składników odżywczych, a przede wszystkim w lekkostrawne białka. Stanowi ona źródło witamin z grupy B, głównie B12, ale również dostarcza spore ilości żelaza. Są to składniki wspierające usprawnianie działania komórek krwi oraz komórek nerwowych.
Mięso jagnięce to przede wszystkim źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, hipoalergicznego białka, jak również kwasów orotowy, które działają wspomagająco na pracę wątroby. W jej składzie znajdują się śladowe ilości pierwiastków, tj. cynk, selen, żelazo oraz większość witamin wchodzących w skład grupy B.
Sprawdź gdzie występuje – Jagnięcina
Mięso z kaczki podobnie jak pozostałe mięso drobiowe nie zawiera dużych ilości tłuszczu. Ma za to składniki odżywcze takie jak cynk, selen, żelazo i witaminy z grupy B sprzyjające zachowaniu kondycji fizycznej i ogólnego dobrego samopoczucia. Oprócz witamin z grupy B. Mięso z kaczki zawiera witaminy A i E oraz pierwiastki takie jak miedź, mangan, cynk, wapń, żelazo, potas, sód, fosfor oraz magnez. Ma więcej tłuszczu niż indyk oraz kurczak, dlatego jest doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Sprawdź gdzie występuje – Kaczka
Kurczak to bardzo popularne mięso stanowiące bogate źródło aminokwasów oraz białka przy jednocześnie małej zawartości tłuszczu. Dodatkowo zawiera wiele witamin oraz minerałów (żelazo, witaminy z grupy B) mające dobroczynny wpływ na ogólne samopoczucie i stan zdrowia.
Podobnie jak mięso z indyka, jest ono bardzo lekkostrawne, polecane dla zwierząt, u których pojawiają się problemy trawienne lub nadwaga. Zawartość odżywcza karmy wspomaga kondycję psychiczną, układ krążeniowy i nerwowy.
Sprawdź gdzie występuje – Kurczak
Mięso z łososia korzystnie wpływa na stan skóry, stawy oraz sierść naszych zwierzaków, co zawdzięcza zawartości kwasów tłuszczowych omega-3. Dzięki nim wasz pupil zachowa dobry stan umysłu i układu krwionośnego. Dodatkowo zapewni mu źródło pełnowartościowego białka zawierającego oraz znaczne ilości fosforu, selenu i magnezu.
Sprawdź gdzie występuje – Łosoś
Ta ryba jest doskonałym źródłem fosforu, selenu oraz potasu. Ma korzystny wpływ na wzrok i układ odpornościowy.
Sprawdź gdzie występuje – Mintaj
Jest bogaty w kwasy omega-3. Wspomagające działanie układu krążeniowego uraz mięśnia sercowego. Jest doskonałym źródłem pełnowartościowego białka i zawieram składniki odżywcze takie jak: magnez, selen, wapń, fosfor, potas, żelazo oraz witaminy z grupy B.
Sprawdź gdzie występuje – Pstrąg
Poprawia nastrój, wzmacnia pamięć i koncentrację, przeciwdziała depresji, gdyż zwiększa poziom serotoniny. Dodatkowo ta ryba to doskonałe źródło witaminy A, D, E zapobiegającym powstawaniu chorób miażdżycowych.
Sprawdź gdzie występuje – Śledź
Białko, witaminy z grupy B oraz liczne minerały zawarte w tuńczyku, poprawiają samopoczucie oraz ogólny stan organizmu naszego pupila. Tuńczyk to ryba, która jest niskokaloryczna, a jednocześnie w swoim składzie ma kwasy tłuszczowe Omega-3, EPA i DHA wspierającą pracę serca oraz odporność. Tuńczyk zawiera również witaminę D oraz składniki mineralne tj. magnez, potas, selen i fosfor.
Sprawdź gdzie występuje – Tuńczyk
Mięso wołowe użyte do naszej karmy pochodzi z bydła rasy Angus. Jest to rasa krów pochodząca z terenów północno-wschodniej Szkocji. Uznawana jest za wołowinę najwyższej jakości.
Wysoka zawartość łatwo przyswajalnego białka zawarta w wołowinie wspomaga działanie układu nerwowego. Zawdzięcza to również składnikom mineralnym, gdyż dostarcza ona cynk, fosfor, żelazo, selen, witaminy z grupy B.
Sprawdź gdzie występuje – Wołowina
Składniki Karmy Bezzbożowej